Pågående uppdrag

För tillfället pågår arbeten med ett flertal kunder. Uppdragen är under sekretess så vi kan inte uppge allt för

mycket information.

 

Aktieförutsägelsetjänst

Pågående uppdrag

iPrognos

Vi har utvecklat frontend och server-backend för aktieförutsägelsetjänsten iPrognos.com. För att minska ned på underhåll och drift använder vi externa tjänster så mycket vi kan och ansluter via olika REST API:er och bygger distribuerade lösningar.

Säker, skalbar, distribuerad och hållbar lösning

På Molnfront gillar vi att bygga lösningar som har en bra balans mellan prestanda, drifts och underhållskostnader. Med en komplicerad lösning som har höga krav på säkerhet och använder speciella dataanalysramverk och programspråk kan vi inte drifta alla servrar externt men så långt det går lägga ut det mesta på externa leverantörer som kan hantera och sköta prylarna på ett säkert och kompetent sätt.

Som frontend-lösning har vi valt en stor extern leverantör  och byggt en Angular.js Single Page App. Appen är ej specifikt utvecklad för mobiler men fungerar i de flesta moderna mobilers webbläsare. Vi använder Elliptic Curve Digital Signature Algorithm med SNI för säker anslutning. SNI fungerar i de senaste webbläsarna men t ex webbläsare i Windows XP kan ha problem och även gamla Opera webbläsare.

För bloggen använder vi Wordpress.com REST API och Diqus.com API för kommentarer.

I vårt backend använder vi en blandning av egna och externa REST API:er. För säker tvåbent Oauth2 inloggning och autentifiering använder vi en extern tjänst och slipper på så sätt att lagra användare på egna databas-servrar. Användarna kan enkelt och säkert logga in med Facebook eller direkt mot tjänsten. Endast en liten Node.js server driftas och underhålls för att leverera webb-app och prognosdata.

Backend skyddas av tre brandväggar med skydd för ddos och synattacker. Alla data-paket granskas och misstänkt aktivitet loggas och blockeras. Ingen känslig data lagras på egna servrar. Värdefulla prognos-algoritmer lagras på servrar bakom ytterligare en brandvägg som inte kan nås från Internet där även data-mining och inom en snar framtid köp och sälj funktioner hanteras.  

 

Några tidigare projekt

BackupCall

Vi utvecklade telefonitjänsten BackupCall med vilken man kan spela in telefonsamtal med en iPhone.

Tjänsten består av flera delar, en molnbaserad virtuell VoIP-tjänst med ett GLN (Gobal Low Latency Network),  molnlagring av ljudfiler som enkelt kan spelas upp i iPhone appen (objective-C) eller från en webb app som är byggd som en SPA (Singel Page Application).

Alla tre tjänster: VoIP, molnlagring, webbapp och iPhone app kommunicerar med varandra över Internet via REST API och SIP protokollet.  

Problemformulering var att det inte fanns en app till iPhone som kunde spela in samtal. Apple leverade inte någon sådan tjänst med telefonen och de tilllät inte tredjepartsutvecklare att få tillgång till telefonifunktionerna i iPhone.
 
De lösningar som kunde utvecklas baserades antingen på att använda funktioner som man får tillgång till genom att låsa upp telefonen, vilket skapar en massa andra problem eller att basera den på s k VoIP (Voice over IP) tal över Internet.
 
Med SIP protokollet som utvecklades för över 10 år sedan har man fantastiska möjligheter att koppla telefonsamtal över Internet. SIP använder i stort sett alla telefonioperatörer idag.  
 

 

Molnfront Publisher

Vi byggde en s k CPT (Cross Plattform Tool) tjänst för att det ska vara enkelt att skapa informations mobil appar till olika plattformar som Android, iPhone, BlackBerry och Windows Phone. Först ut var Ocean Explorer. Appen hämtar RSS flöden från Ocean Explorers webbplats och postningar från Facebook.

 

C2U Bygg

Vi fick i uppdrag att bygga om och modernisera C2U enligt senaste standarden. Vi genomförde en grundläggande ombyggnad med ett responsivt HTML5 Twitter Bootstrap ramverk.

 

Ravolution AB

Vi byggde Ravolution AB's webbplats med CMS/bloggen WordPress. Sajten skulle fungera som en reklampelare för ett boksläpp och inkludera formulär för beställning av böcker samt pdf dokument att tanka hem och fylla i.

 

Plattform för fleranvändarspel

Vi utvecklade en skalbar och robust spelplattform för alla typer av online-spel. HTML5 är det som numera gäller för spel på Internet. Man kan snabbt bygga fleranvändarspel med hjälp av Socket.io och använda Node.js för att bygga en enkel, snabb och skalbar spelserver.

Vi har byggt en Memory applikation i HTML5 för att demonstrera vår egenutvecklade fleranvändarspelsarkitektur som är baserad på node.js och open source ramverk, som kan användas för en eller flera spelare, turbaserat såväl som realtidsbaserat och även med spelare som spelar mot datorn som motståndare.

 

FXRSoft

Vi utvecklade FXRSofts webbplats på då alldeles sprillans nya Google App Engine, en robust och automatiskt skalbar PaaS. Vi använde oss av Java och i frontend ett CMS kallat Vosao.

 

 

ABC Lilla Begravningsbyrån

Vi utvecklade ABC Lilla Begravningsbyrås närvaro på Internet med en webbplats byggd  med CMS:et Joomla och såg till att den hamnade först på Googles sökmotor. Vi hjälpte till med mycket annat också; nätverk, datorsupport, epost och kistor.

 

 

AMDS

Vi utvecklade en webbplats åt AMDS. Självklart använde vi stabila Google App Engine. Vi designade även logotypen.

 

 

AMDS mobila betalplattform

Vi utvecklade en mobil betalplattform åt AMDS. Med den kunde användarna betala med hjälp av telefonen genom att ringa ett betalnummer och sen knappa in en kod i plattformen. 

 

 

SuperGuru.ai

Vi har utvecklat webbplatsen för superguru.ai, som är en tjänst för att förutsäga börskursen nästa dag.

 

Fakta och Kunskap

Vi utvecklade webbplatsen för Fakta och Kunskap. Som plattform valde vi vår freemiumfavorit Weebly. Vi har också hjälpt till med att bygga nätverk och installera datorer, sätta upp virtuell telefonväxel, designa logotyper och visitkort.

 

Entreprenörsgruppen i Stockholm

Vi utformade EGIS hemsida och grafiska profil med logtyper och allt som hör till. Självklart på freemiumfavoriten Weebly.

 

Mobilevillage

Vi utvecklade mobilevillage, som var en webbplats för att sälja Java mobilspel. Det var precis innan Android hade slagit igenom och iPhone inte ens var upptäckt. Tjänsten fungerande mycket effektivt med ett SMS beställde man spelet för 20 kr och det var bara att tanka ned det via länken i SMS meddelandet.

Webtjänsten kände av vilken typ av mobil man använde med hjälp av WURFL så att rätt Java spel kunde levereras. På den tiden fans det hundratals olika varianter på mobiler och varje Java spel hade vi i lika många versioner på våra servrar.

Med XML, webservices och databaser höll vi ordning på allltihopa och hade mot slutet byggt upp ett affiliatenätverk med automatisk replikerande servrar.

 

Reminder

Vi deltog i utvecklingen av en webbtjänst för att skicka påminnelser via SMS om MTGs kommande tv-program. Utvecklat i .NET.

 

Monopolanalys

Vi byggde en IVR telefonitjänst åt Systembolaget. Monopolanalys blev utnämnt till 2006 års mest irriterande reklamkampanj av Resume.

 

Hantverksförmedlingen.se

Vi byggde hantverksförmedlingen.se som var en marknadsplats för förmedling av uppdrag. Med tjänsten kunde den som ville gratis lägga ut anbud på uppdrag och de medlemmar som var anslutna kunde lägga bud på själva jobbet. I tjänsten ingick meddelandesystem, rakning av utförda uppdrag, dokumenthantering och en massa annat som var före sin tid. 

 

Logotyper

Vi har designat logotyper åt Fakta och Kunskap, EGIS, AMDS, oss själva och Dreamweaver.

Fakta och kunskaps visitkort


 

 

 

 

 

 

newsapp

 

NewsApp

 

NASA ISS TEA

 

 

Långt tillbaka i tiden

Vi startade redan i slutet på 1994 och byggde upp en ISP (Internet Service Provider) och hade webbhotell, modem- och ISDN-pooler, fax-gateway och fiberanslutningar till företag. Vi visste inte om vi skulle vara ett webbhotell, konsulter eller webbbyrå.

Den tanken fastnade alldrig utan vi jobbade med allt, byggde dynamiska webbtjänster och hjälpte småföretag med Internet och interna nätverk, datorunderhåll och löste de problem de hade med sina officeprogram och all annan programvara samt utbildade dem i vårt egenutvecklade CMS. Vi fick ihop flera hundratals kunder och började snudd på att gå med vinst.

Svenska Turistföreningen

Ett av våra första uppdrag var att bygga Svenska Turistföreningens (STF) första webbplats. På den gick det att läsa om alla vandrarhem samt boka in sig på ett vandrarhem genom att skicka e-post från webbplatsen.

E-posten skickades genom en e-post till Fax gateway som vi hade utvecklat. På så vis kunde vandrarhemen som inte hade Internet få bokningarna via fax. Vi hackade alltihopa med en blandning av HTML, CGI-script och en tidig beta av JJ Allaire's ColdFusion.

Guldnet

Vi byggde också en av landets första e-handelsbutiker för guld- och silversmycken.

Hotellguiden

Vi utvecklade något som hette Hotellguiden som var en katalog på Internet över alla hotell i Sverige. Mycket populär utomlands.

Internetkontakten

Vi utvecklade Internetkontakten som var en av de första och mycket populära dejtingsajterna på nätet.